27.3.14

Projecte A Naré, fabricació de BTC's, adobes...comença el segon torn!

dones del barri Bugotié amb les voluntàries Aina i Àngela
























De nou rebem noticies des de Senegal, aquest cop de l'Aina i l'Àngela, les dues voluntàries que han près el relleu de la Marta i l'Emma a Thionk-Essyl.

"Hola! Aquestos dies a l'obra hi ha molta gent fent feina! Els BTC's van a bon ritme, ja es comencen a fer adobes, les dones venen cada dia i piquen grava o tamisen terra i just avui hem acabat les armadures dels pilars i demà ja els unirem amb les esperes dels fonaments. Així que per aquest costat tot va vent en popa!

El tema de la palla sen's ha complicat una mica. Pensàvem que ja ho teníem gairebé tot acordat per començar el més aviat possible a trenar la palla ja que no podem esperar que s'assequi massa però hem tingut un contratemps. A través de l'Oumi, vam buscar una alternativa al pressupost del Bonis perquè era el doble del que ens havien dit que podia costar, així que divendres ens vam reunir amb l'Oussmane Diatta (enviat per l'Oumi) i vam arribar a un bon acord, per la meitat de preu que ens oferia el Bonis, però va resultar ser massa bó per ser veritat. Dilluns ens vam assabentar que, en realitat, l'Oussmane estava negociant a esquenes del seu equip i que, després de la nostra reunió, el van trucar de la gendarmerie de Bignona per anar a fer el curs de policia i ha marxat donant-nos plantón. Per tant, la negociació amb ell no serveix per res però avui ens hem reunit amb l'equip de veritat, l'Abba i l'Abdou Diatta i hem acordat el preu total de trenat + col*locació de la palla a la coberta pel mateix preu que el Bonis ens oferia per només fer el trenat!

Aquest cap de setmana l'equip d'adobes va començar i en principi diuen que en dues setmanes els poden tenir tots fets (és el mateix temps en el que els del BTC faran el triple de bricks). És veritat que no és una feina molt difícil i que ho podrien fer les dones però no ho hem considerat perquè les voluntàries tenen bastant feina picant grava pel formigó i tamisant terra pels BTC's. A més, no tenen un horari prou constant a l'obra i creiem que no seria gaire eficient. Els BTC's van bastant bé, en general treballen ràpid i bé. Els paletes també van fent, dilluns vam signar amb l'Eno (cap dels paletes) el contracte per la segona fase: tota l'estructura de formigó i aixecament de murs.
Amb la fusta la situació creiem que millora. Els vam trucar amb el Malik, i ens van dir que la màquina ja estava reparada, que estaven avançant molt ràpid en la comanda i que aviat estaria feta. Per comprovar que fos veritat, avui hem anat amb el Malik per veure la feina i sí han avançat una mica tot i que els hi deu quedar més de la meitat encara. Ens han promès i repromès que dimarts tindrem el camió amb tota la fusta a Thionk Essyl i la veritat és que fins que no ho veiem no ens ho creurem però no veiem cap altra solució real i el Malik confia en la seva paraula.

Nosaltres vam aprofitar aquest cap de setmana per fer una escapadeta a Kafountine i Abené així que tornem amb forces renovades per treballar com unes blanques!

Molts petons!
Àngela i Aina "

primers adobes













dones voluntàries picant grava