18.12.14

Biblioteca a Palmarin, Senegal



















Construir una Biblioteca a Palmarin, Senegal, significa apostar per l'educació i la cultura en un entorn marcat per les tradicions i la manca de recursos.

La proposta per la Fundació Lluís Llach de l'equip d'arquitectes i estudiants de Base-A, en col·laboració amb els arquitectes Meritxell Inaraja i Santi Romero, busca la integració dels espais amb el Baobab sagrat i el sentiment d'apropiació per part dels usuaris i usuàries, 

Com en la música de la cultura local Sérer, els ritmes contagien l'edifici, un conjunt de volums i textures que varien en planta i alçat, marcant compassos de diferents intensitats. La biblioteca esdevé doncs un ritme que resol els diferents requeriments de cada façana. 

Per dur a terme les obres, el proper dia 29 de desembre marxa el primer grup de voluntaris, format per la arquitecta Mariona Collet i l'estudiant d'arquitectura tècnica Josep Mateu, que dirigiran la primera fase de l'obra durant dos mesos. Allotjats amb una família local, s'integraran en una petita comunitat dedicada a la producció de sal, la pesca tradicional i a la creixent activitat turística, que malgrat tot, no pot evitar que els més joves abandonin massivament la zona en busca d'oportunitats.

Setmana a setmana, anirem informant i penjant fotografies de l'avançament de les obres. Esperem que seguiu aquest projecte i compartiu amb nosaltres l'experiència de la cooperació!