8.1.15

Biblioteca a Palmarin: Primera setmana!






























Base-A i la Fundació Lluís Llach hem començat l'any amb l'inici de les obres de la Biblioteca de Palmarin, Senegal. Allà, la Mariona i en Josep, estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, duen a terme la direcció de les obres amb el suport de'n Lluís Llach i en Mady, que es troben actualment a Senegal per realitzar la supervisió directa del projecte. Per a l'inici de les obres es van desplaçar també al terreny l'arquitecta Meritxell Inaraja, col·laboradora del projecte i l'Àngels Navarro, principal impulsora des de l'inici. 

Un cop comprovat el terreny, s'ha adaptat el projecte i s'ha iniciat el replateig i excavació. Així ens ho explicaven en Josep i la Mariona :

Bona tarda!

Com va tot per terres catalanes?

Per aquí tot molt bé, aquesta terra té alguna cosa...un nosequè...que enamora! Des del primer dia que estem adaptadíssims. Vàrem passar els primers dies a casa el Lluís, però ara ja estem instal·lats amb la familia. Estem a casa en Pierre (un noi de 27 anys que ens cuida moltissim), la Sofie (la seva mare) i la seva germana petita(crec, perquè aquí quasi tots són família...). En fi, que amb aquesta gent tant encantadora, es fa molt i molt fàcil la vida aquí. Per altra banda, estan molt agraits pel que venim a fer, i això fa que et sentis "tubab"...però dels bons!

Pel que fa a l'obra, va endavant i a molt bon ritme, l'excavació dels fonaments està pràcticament acabada i avui han enderrocat el petit edifici que quedava dins el solar (han hagut d'esperar fins avui perquè hi havia penjat de l'edifici un cable d'electricitat i fins avui no l'han vingut a treure els de la companyia). A més, mentre feien l'excavació, han anat muntant les armadures de les sabates, i portant la sorra amb carreta i la grava ha arribat avui amb un camió. 
Hi ha un dels paletes que, tot i que té el francès limitat (com nosaltres...) és un crack, i llegeix i entén els plànols perfectament, ens ha donat força confiança això, la veritat...i a part, para atenció a tot el què li diem en el moment que sigui. De fet...quasi em fan més cas a mi que al Josep! jijiji. De veritat crec que, tot i que hem comprobat constantment totes les distàncies entre sabates, les profunditats,etc. saben perfectament el que es fan, sobretot l'Alasan, que és el crack que us comentava.

Doncs crec que això és tot per ara!

Fins aviat!!