17.1.15

Projecte A Naré: Comença la segona fase!






























Tot està a punt per iniciar la segona fase del projecte A Naré, que Base-A i Acció Solidària duen a terme a Thionck-Essyl, Senegal. La primera fase va consistir en la construcció i posada en marxa d'un centre de formació continuada per a l'associació de dones d'aquesta localitat, i enguany seguim amb l'edifici de residència per a cooperants i professors d'aquest mateix centre.

Per això, s'han desplaçat a Senegal la Laura i la Judith, estudiants d'arquitectura i arquitectura tècnica de la UPC, que dirigiran les obres durant els mesos de gener i febrer. 

Rebem les seves notícies amb molta il·lusió!




10-01- 2015    


Kassoumaye!


Ja estem instal·lades a Thionk! Després de tantes fotos i plànols, veure l’edifici en directe ha estat molt emocionant!

Ha coincidit la nostra arribada amb una gran festa al poble. Una companyia franco-senegalesa està de gira i hem tingut el privilegi de veure’ls. La Oumi, representant de les dones del poble, ens va convidar a veure-ho des de la zona de la gent important =) Si veiéssiu com ballaven! És impressionant!

Portem dos dies amb la família, la mateixa que l’any passat. Li vam comentar al Malik que si no se’ls feia pesat tenir per segon any les voluntàries però va respondre contundentment que no. Comencem a acostumar-nos als seus horaris i formes de fer (agafar aigua del pou i dutxar-nos amb galledes ens sembla divertidíssim!). Ens cuiden molt bé, especialment les noies de la casa. Ens han repetit vàries vegades que som part de la família i que qualsevol cosa que no ens agradi, ho podem parlar i canviar. Tot un detall!

Malauradament no ha estat tot flors i violes. El transportista del càmping a Thionk (un amic del Kalilou) ens va assegurar que 55000 CFA es corresponia a les 25000 CFA + benzina acordades prèviament i que era un bon preu. Ahir parlant amb el Teo, ens hem adonat que hem pagat una novatada i ara tenim els ulls ben oberts!

Tothom té molt interès en conèixer el nou projecte i ja posem algunes cares als noms que ens explicaven les companyes. Avui hem tingut la primera reunió amb el Malik, i hem organitzat les properes trobades: el dilluns ens veurem amb l’Eno (cap dels paletes) i el dimarts amb la Oumi i les dones representants de cada barri.

Per la nostra banda, hem comprovat les mides del terreny, i suggerim moure l’edifici 40cm cap a l’esquerra per alliberar una mica la palmera (adjuntem plànol). També hem “restaurat” la maqueta. Pobreta el viatge ha estat molt dur per a ella també!

Al següent e-mail esperem poder adjuntar fotos de l’inici dels treballs.





















17-01-2015

Bonjour!

Ja portem deu dies aquí, de mica en mica ja estem casi habituades i tenim les primeres experiències senegaleses! Un bateig, lluita lliure i nombroses festes que mantenen la plaça del poble en constant ebullició.

Molta gent s’apropa al centre per saludar-nos i ens fan sentir-nos com una atracció turística!

El dimarts havíem de tenir la reunió amb les representants de les associacions de dones, però a l’últim moment vam haver d’aplaçar-ho a l’endemà per un enterrament. El ritme africà ens costa una mica d’entendre, van venir casi bé una hora tard i només la meitat d’elles. A més a més es van negar a començar amb les feines abans de dilluns vinent. Afortunadament creiem que els hi va agradar el projecte i vam establir un horari de treball.

Davant d’aquesta situació, i parlant amb l’Abdoulaye, vam decidir començar tots tres per calmar la frustració. Ja tenim el terreny casi bé net però falta nivellar-lo. Esperem que el dilluns vinguin moltes voluntàries i enllestir-lo de cara al dimarts que vindrà l’Eno pel replanteig definitiu de la fonamentació.

Per altra banda, la gestió de les comandes està acabada, tenim pressupostos tancats i previsió de les dates per demanar el material (ara per ara ens sembla una mica d’hora).

À tout à l’hèure!