5.3.15

Projecte A Naré: La Judith i la Laura no volen marxar!





























Aquesta setmana a Thionck-Essyl l'edifici començar a treure el nas de sota terra! Queden ben pocs dies per la finalització del primer torn i com que la Judith i la Laura han fet una feina magnífica, ja tenen apunt la majoria de materials per les següents fases de l'obra. Des de Barcelona estem treballant com serà l'interiorisme dels banys, la cuina i les habitacions, ja que en tractar-se d'una residència, cal tenir en compte molts detalls!

Bunu kane!

Aquí el temps no para i això continua “viento en popa”. Com us comentàvem la setmana passada la fonamentació està enllestida i comencem a veure feina feta per sobre del nivell de terra. El ferro dels pilars i la primera filera de brics de ciment ja estan col·locats, i avui tenim previst preparar encofrats per formigonar demà mateix.

Els blocs de terra comprimida també estan molt avançats! És una feina lenta però tenim uns obrers molt persistents que cada dia ens fan llevar més d’hora, pel moment arriben a obra a les 7.15h! El sol cada cop és més fort i avançar la jornada els permet treballar amb més fresca... Referent als blocs de tova, demà parlarem amb la persona encarregada per començar divendres. Quan tingueu el detall de l’interiorisme dels banys ens vindria molt bé, ara per ara no sabem si les parets seran de tova amb ceràmica per protegir de l’aigua, o si és millor blocs amb ciment... no hi ha pressa, només per saber quants blocs de cada tipus necessitem!

Un tema pendent, és el fals sostre de la cuina i banys. Ens agrada tant totes les coses que anem trobant amb manglar... però és una especie protegida i no n’està permès l’ús a estrangers per la construcció.

A Kafountine vam veure un fals sostre que potser s’assembla massa al crin-tin... allà porta temps posat i no ha patit gens. Us adjuntem la foto per si us dóna alguna idea.

Dilluns passat ens vam desplaçar a Bignona i Ziguinchor per trobar materials varis (les planxes de fusta d’encofrar, la placa metàl.lica per l'unió amb pilars de fusta,...) i va ser també el nostre primer contacte amb la capital de Cassamance! Molts cotxes, moltes quincalleries i una dona que intentava parlar castellà: guapas, aquí bueno bonito y barato! Va ser un dia maco!

I encara que fa ja uns quants dies, no es pot passar per alt, la festa que van fer les dones per celebrar l’aniversari de la Judith, amb el seu “gateau” (pastís) i espelmes corresponent. Va ser un aniversari diferent i inoblidable. Abaraka =)

Això ja olora al final, el proper equip, l’Emma i l’Andrea, vindran aquest cap de setmana. Estem contentes per veure-les i explicar un piló de coses ... però hem de ser sinceres i dir que no ens importaria aplaçar el relleu, el temps ha passat molt de pressa i ara que ja tenim la nostra rutina feta aquí, ens constarà acomiadar-nos!

À la prochaine!

Judith i Laura