28.4.15

Projecte A Naré: Kassoumaye!




























Aquesta setmana a Thionck-Essyl hem rebut la trista notícia de la mort de l'Abdoulaye Sagna, col·laborador d'Acció Solidària del Vallès, que ha ajudat i molt a les nostres voluntàries durant la seva estada a Senegal, fent gairebé de pare per a elles. Per a Acció Solidària del Vallès ha estat un cop molt dur, ja que portaven molts anys d'amistat i bon treball amb ell. Des de Barcelona, els enviem una forta abraçada i tot el nostre suport. La carta setmanal de les voluntàries és anterior a la notícia, i es centra en l'avançament de la obra, que segueix endavant sense gaires problemes, tot i una mica de retard.

Kassoumaye!

Aquesta setmana hem fet un sprint i hem acabat de pujar tots els murs de les habitacions, hem fet la fonamentació de les modificacions de la part de serveis i hem començat a pujar els murs. Queda només la cantonada on hi haurà les piques, que demà mateix ens hi posem.

Ja tenim tots els marcs de les finestres a l’obra, apunt per ser col·locats i ara el Matar està treballant en els marcs de les portes per tenir-los abans de formigonar el cèrcol i així estalviar-nos encofrat. Aquesta setmana ja col·locarem tots els marcs per poder avançar amb la construcció i serà més endavant que acabarem de muntar les fusteries directament en obra.

Per anar avançant feina, hem començat a preparar l’armat dels cèrcols, ja tenim els més de 500 estrebs girats i esperem començar a muntar la resta de l’armat a principic de la setmana que ve.

Tota la setmana hem estat molt ben acompanyades amb en Teo que ha deixat preparada la instal·lació d’aigua als banys i cuina. Amb en Kalilou han estat treballant des de ben d’hora per aprofitar al màxim la seva estança. Hem dinat amb ells tota la setmana i ens ha estat explicant com funciona la seva ONG, els diferents projectes que han fet aquí al Senegal i ens ha semblat una molt bona feina.

Seguim barallant-nos amb la fusta, aquesta vegada hem provat de fer pressió al Pap a través de la Oumi, la veritat és que ja no tenim gaires esperances en què arribi aquesta última comanda que van fer la Laura i la Judit, per sort era poca fusta i no estava pagada. De totes maneres,ja nes hem posat en contacte amb l’Alassan, el que ens ha subministrat les planxes per les fusteies, per acabar de fer l’última comanda i tancar el tema de la fusta. Ens va dr que estava a Gàmbia però que tornaria en dos o tres dies.

I els dos homes que treballen la palla, en Seni i en Famara, ja han trenat més de dues terceres parts del total de la palla. Segueixen arribant els primers i marxant els últims a casa.

Bisoux

Andrea i Emma