10.5.16

A NARÉ_3a fase: Acabant els murs!



























Gossumaye!

Amb l'arribada de l'Àngela, avui ja som 3 escrivint el resum d’aquests últims dies!
Dimarts vam fer cap a Boutoulate, a controlar la comanda de fusta blanca que tenim pendent. La tenien a mig fer i algunes de les planxes eren de secció força irregular, després de parlar amb l’encarregat ja vam quedar entesos en refer les fustes que no complien els estàndards que havíem especificat.
El toc d’atenció ha donat bons resultats i en la segona visita de control hem determinat que la comanda està enllestida.
Aprofitarem el transport per portar a l’obra les planxes de zinc i d’aquesta manera ja tindrem a terreny tot el material per l’execució de la coberta.
La construcció dels murs ha estat en stand by durant una setmana ja que un cop acabades les noves tongades de bricks calia esperar el temps de secat d’aquests abans de la seva col·locació; ha coincidit que el cap d’obra no ha estat a Thionk Essyl per assumptes personals, de manera que els temps no s’han vist condicionats per aquest motiu.
A l’espera de la construcció de les tres darreres filades de mur hem preparat les tijes que rebran les encavallades que finalment quedaran embegudes en les pilastres; hem aprofitat també per pujar el dipòsit a l’estructura i ja tenim aigua corrent!
A finals d’aquesta setmana ja hem acabat la construcció dels murs i la col.locació dels marcs de les portes d’un dels mòduls per poder començar dilluns que ve amb l’execució del cèrcol al mateix temps que finalitzarem els murs de l’altre mòdul. 
El torn de paisatgisme ha arrencat amb força. S’han començat a fer els primers planters per veure com responen, a informar-se sobre els diferents tipus d’arbres que es poden trobar a la zona i quina es la millor època per plantar-los.
Pel que fa a la palla segueix trenant-se a bon ritme així que encara tindrem Seni i Famara per uns quants dies més.
Durant aquestes setmanes el Teo i la Tonyi d’Acció Solidaria del Vallès han estat fent reunions de control amb els diferents agents que participen del projecte: l’Alcalde Okala Badji, la presidenta de dones Oumi Sagna,... i amb nosaltres hem estat comentant punts que encara no s’havien concretat i executant algunes tasques que quedaven pendents, com per exemple la pintura i decoració de pilars i parets del mòdul de residència. 
A més, han pogut presenciar una de les classes d’alfabetització per a dones del curs que s’imparteix des d’aquest any al centre de formació, que ja està en funcionament.
Divendres passat vam anar a Thiobon per fer l’aixecament de la parcel·la on actualment es troben el Poste de santé i la Maternité per, de cara al nou curs, engegar un nou projecte a Casamance treballant conjuntament, com aquests darrers anys, ASV i Base A.
Tot i que aquests dies a l’obra han estat tranquils, al poble hi ha hagut bastant moviment ja que del 26 d’abril a l’1 de març hem rebut a Thionk al grup BAKALAMA qui ha organitzat un festival que ha convocat a tot el poble i voltants en una festa d’art i cultura en totes les seves formes: dansa tradicional, música, percussió, representacions, projeccions de pel·lícules, artesanies, ... que ens ha permès conèixer una altra vesant de la cultura Diolà. 

Bo esemaine diamenediole

Emma Badji, Patricia Diatta i Àngela Sagna