3.5.16

A NARÉ_3a fase: Arriben reforços!







































Gossumaye!

Aquesta setmana ha estat una setmana tranquil·la, tot el que està engegat ha seguit el seu ritme. Per una banda els homes de la palla continuen trenant-la tot i ser una feina lenta van avançant sense pressa però sense pausa. I per altra banda la fabricació dels brics que està sent més lenta del que esperàvem degut a la poca afluència de dones.

La participació de les dones en el projecte és molt important no només per trencar estereotips de gènere, perquè agilitzen molt el ritme. En aquest cas el tamisat de l’argila l’han hagut d’assumir els maçons i això ha endarrerit el dia de finalització dels brics.

Aquest problema fa setmanes que l’arrosseguem, i després de parlar varies vegades amb la presidenta de les dones encara no veiem canvis. 

L’explicació a l’absència de dones és sempre la mateixa: un enterrament, un casament, un bateig, una festa de dones o un festival internacional. En qualsevol cas seguirem insistint per tal de canviar aquesta dinàmica.

Pel que fa a la resta de partides en les que estàvem treballant, tant l’armat del cèrcol com els marcs de les portes ja estan preparats per la seva col·locació. Només cal esperar el temps de curat dels brics per acabar de construir les últimes filades, executar el cèrcol i donar per acabada aquesta fase de l’obra.

Tal i com estava previst el mateix dia que vam rebre l’estructura metàl·lica del dipòsit es va col·locar i formigonar, de manera que en uns dies, quan el formigó hagi endurit pujarem el dipòsit per donar servei a la instal·lació d’aigua.

Avui diumenge han arribat reforços! El Teo i la Tonyi d’Acció Solidària del Vallès estaran amb nosaltres un parell de setmanes treballant en el projecte; i amb ells ha vingut l’Angi, arquitecta que ja havia participat en la construcció del primer mòdul d’A Naré, ara fa dos anys, que s’encarregarà durant dos mesos de l’adequació de l’espai exterior de la parcel·la.

Bo esemaine diamenediole


Emma Badji i Patricia Diatta