26.7.16

CENTRE DE FORMACIÓ HARIBALA: Sembla que el projecte comença a agafar forma































Aquesta setmana es presentava incerta, sense constructor i sense saber quan començaríem les obres.
Amb dos constructors on triar, a principis de setmana vam visitar unes obres a Nandyal d’un dels possibles constructors. Quins contrastos la Índia, una casa amb paviments de marbre però on s’hi arriba per un carrer sense asfaltar; això sí, diuen que és el Pedralbes de Nandyal!

Aquí a la Índia els temes van lents, així que mentre esperàvem els pressupostos dels constructors hem estat ajudant en el projecte educatiu dels nens d’Haribala. A casa nostra ja hi ha a qui li costa entendre les diferents possibilitats acadèmiques, però aquí a la Índia això és un altre nivell! Si ho vols entendre, t’ho has de prendre amb molta calma.

Aquesta setmana a més a més han arribat dos voluntaris d’Haribala, l’Anna i en Miquel, que vénen a fer la revisió mèdica als nens i nenes esponsoritzats. A més a més hem pogut celebrar l’aniversari de l’Anna amb tots els nens d’Haribala i ballar a l’estil Bollywood!

Ja a finals de setmana, un cop rebuts els dos pressupostos, finalment ens vam decantar per un dels dos amb qui ens vam posar a treballar de seguida. Aquí les coses poden ser eternes o solucionar-se d’un moment a l’altre, mai se sap. Reunió amb l’enginyer, reunió amb els que excaven la fonamentació i reunió amb el constructor, sembla que la cosa comença a arrancar. Dissabte a la tarda ens reunim amb qui ens ajudarà a fer el replanteig de l’edifici i ens posem d’acord, quedem diumenge a les nou del matí.

Diumenge es presenta ben ple. Nosaltres marxem cap al terreny amb els nens, que ens ajuden a portar el material, i l’Anna i en Miquel comencen el dia ja  amb una fila ben llarga de nens esperant-los per fer-se la revisió mèdica. Arribem al terreny i tot a punt per començar, però això és la Índia i la puntualitat no és lo seu, així que acabem començant a fer el replanteig a les 12 del matí. Els problemes d’idioma ens fan començar molt lentament, però per sort un noi i una noia d’aquí que són enginyers,  ens han ajudat a entendre’ns amb el constructor. Ha sigut dur, problemes d’idioma, maneres diferents de fer les coses,  un sol de justícia que ens ha deixat ben vermellets, però almenys ja podem dir que ara finalment sí, ja hem fet el replanteig de fonaments del primer edifici. Ja han començat les obres!

Tornem cap a Haribala a les cinc de la tarda cansats i sense dinar encara, i ens trobem encara una cua ben llarga de nens i nenes per fer-se la revisió mèdica. L’Anna i en Miquel han treballat de valent avui també.

El sol comença a pondre’s i la tarda s’acaba. Amb el centre d’Haribala ja més tranquil ens posem a jugar i a cantar amb els nens. Ha sigut un dia ben complert i cansat, però tots n’estem molt contents.


Celebrant l'aniversari de l'Anna a ritme de Bolliwood!



Revisió mèdica dels nens i nenes esponsoritzats

1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Molts d'ànims !! qui ho va dir que seria fàcil? teniu empenta per això i mes, endavant i a seguir entenent el pais.