7.12.16

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: La primera setmana d'en Pau i la Clara a terreny!



























Baldo!

Ja fa una setmana que vam arribar i ha sigut bastant intens! 

El poble ens ha rebut amb els braços oberts i tothom està disposat a ajudar-nos per tirar endavant aquest projecte. Es nota que el poble està molt involucrat i la comissió, formada per vàries persones influents del poble, s’ha mostrat molt agraïda i receptiva. El primer dia van venir tots els nens del poble per netejar tota la brutícia del terreny i quedés a punt per l’anivellament.

Hem passat la primera setmana amb l’Àlex, director de la Fundació Talibés, i hem preparat diverses reunions per començar a temptejar el terreny. Hem entrevistat varis constructors i finalment n’hem trobat un que s’ajusta al nostre pressupost i valors. També hem contactat amb voluntaris d’ArquitectesSense Fronteres, que treballen a la zona i ens han donat alguns contactes per a la fabricació de BTCs. A més, hem fet diverses reunions amb fusters i proveïdors de materials de N’Dangane i de pobles del costat com Palmerin, Joal i Simal.

En aquesta la zona, gairebé no s’utilitza l’argila per a la construcció i al principi els va costar imaginar-s’ho. Després de fer vàries visites a edificis construïts amb BTCs i ensenyar algunes imatges van comprendre les principals característiques d’aquest material i inclús els hi va atreure la idea de construir amb un material desconegut per la majoria de gent de la zona, per tal d’innovar.

Finalment ahir vam tancar el contracte amb el grup de paletes que començarà a fer la fonamentació un cop el terreny estigui anivellat.

Esperem poder començar les obres aquesta setmana.

Les sensacions són bones!

Una abraçada!!

Pau i Clara


Els nens i nenes del poble ajuden a netejar el terreny!

Els nens i nenes del poble ajuden a netejar el terreny!

La Clara i en Pau prenent mides del terreny

La Clara fa nous amics ;)

Feliç de ser a Senegal!

Les hôtes de Ndangane