22.12.16

BIBLIOTECA, AULARI i RESIDÈNCIA per a COOPERANTS de la FUNDACIÓ TALIBÉS a NDANGANE: Per fi arriba la màquina per a anivellar el terreny!






























Bonjour!

Ja portem tres setmanes a N’Dangane, ens han passat volant i podem dir que tot avança! Aquesta ha sigut la primera setmana en que ja estem a l’obra, i estem satisfets de com estem treballant.
Al principi patíem per la comunicació ja que l’Ousmane, el "chef de chantier", no parla gaire francès, però la veritat és que no hi ha problema i ens entenem en tots els sentits. Tant l’Ousmane com els seus treballadors ho fan tot amb ganes i amb un somriure a la cara. Tots som molt joves, l’Ousmane que és el més gran de l’obra té 27 anys, pensem que té molt de mèrit. Estem aprenent molt uns dels altres.
Avui aquí som dilluns 19 d’octubre i fa res hem acabat les armadures pels fonaments, que no és poc!

Per altre banda, dimecres, un altre grup de paletes va començar a fer els brics de ciment amb el motlle metàl·lic que ens va fer el ferrer i a dia d’avui ja van per la meitat dels brics que necessitem. Els brics plens són per les dues primeres filades de l’edifici i de la valla, que col·locarem un cop estiguin acabat els fonaments. També estem a punt de tancar el contracte per la fabricació de blocs de terra comprimida.
El tema que més mal de caps ens ha portat és l’anivellament del terreny, ja que portem tota la setmana esperant a que vingui la màquina. Finalment ha vingut avui i demà podrem començar amb el replanteig!

A tot això, estem coneixent gent i racons maquíssims, menjant de tot i aprenent moltíssim d’aquesta cultura.
Acabem la setmana amb un balanç molt positiu i comencem aquesta amb ganes i amb l’objectiu de fer el replanteig per començar a cavar com abans millor!
Tant la gent del poble com nosaltres estem molt agraïts amb el suport que estem rebent i esperem que segueixi tot amb aquesta dinàmica.

També hem de donar les gràcies a la Berta i a tot l’equip de Barcelona (l'Elias, la Lucía, l'Aina, la Mireia i la Violeta) que ens estan ajudant sempre que ho necessitem.

Una abraçada i fins aviat!

Pau i Clara


Descansant mentre la màquina anivella el terreny :)
Els brics de ciment

Les armadures preparades

Encara més armadures!


Les vistes des de la nostra terrassa! Podem controlar la obra :)

Visitant els voltants