14.6.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: el zinc, el lasho i la palla!



21/05/2017

Hola! 

Segona semana a Mlomp i la biblioteca va “viento en popa!” Només cal que arribi el material. I bueno, com que c’est l’afrique les coses van doucement i el zinc, que havia d’arribar dilluns, va arribar divendres. Lamentablement, no era el nostre, així que vam haver de seguir esperant...

Mentrestant, vam dedicar-nos a buscar lasho (calçs d’ostra per a la mescla de l’arrebossat final). Pensavem que comparat amb el zinc seria très facile. Já! L’Agnamba (el business man de Thionk Essyl a qui comprem gairebé tot el material) ens en va enviar amb la voiture a la maison. Primer voyage del lasho. Però resulta que no és el que necessitem, així que el tornem a embarcar a la voiture. Segon voyage. Investiguem una mica i resulta que no en queda ni a Thionk, ni a Bignona ni a Ziginchor (la gran urbe), així que ens hem de conformar amb el que té l’Agnamba. Tercer voyage, c’est la vie. Aquests pots ja han fet el trajecte Mlomp-Thionk més cops que nosaltres!

Però lo millor encara havia d’arribar. Dissabte vam anar a la Ille de Caron a comprar la palla per a la coberta amb la pirogue d’en Koba. Tot molt idílic,navegant entre manglars, veient els peixets i parant a esmorzar ostres (ostres!!!) Després de tres hores (ja començavem a estar un peu fatigué de la barqueta) arribem a Caron, on ens esperaven 500 bots de palla i, per sort, un exèrcit de nens que ens va ajudar a transportar-los per a que no morissim en l’intent.

I per acabar bé la setmana vam aconseguir que els treballadors accedissin a descansar el diumenge, així que dissabte a la nit vam anar a ballar a la disco de Mlomp, super festa previa al Ramadà. Evidentment ho vam donar tot per intentar estar al nivell i ens en vam anar a dormir amb el primer Allahu akbar, ja que ens pensavem que l’endemà podriem dormir... I a les 8 del matí ens va venir a buscar l’Ibrahima amb la charrette per anar a buscar la palla i portar-la a l’escola. Només havien passat unes hores però tot Mlomp ja sabia que les toubabs (les blanques) havien bien dansé tota la nit. Palla cap aquí, palla cap allà, agulletes a les cames i cap a casa a descansar, però truca l’Agnamba dient que ens porta el zinc. Doncs on y va, amb camió cap a l’escola i ja ho tindriem. Une semaine inoubliable!

À bientôt, Bakayom, Fins aviat !! Bisoussssss !!!!!

Maria i Ari

Tots a buscar palla!

Les arquitectes al capdavant de l'expedició :)

Els nens ens ajuden amb la palla