29.6.17

PROGRAMA AWASUKA: Bon vent, i casa nova!


Aquesta setmana s'ha començat la fonamentació de la casa del primer Beneficiari del programa Awasuka: el Niranjan, que, com ja sabeu, ens ha acompanyat durant els darrer any del programa. Com ja vàrem explicar la setmana passada, el Niranjan comptarà tant amb l'assessorament tècnic d'Awasuka com, possiblement, amb l'ajut econòmic del govern.

Els darrers dies, l'equip al complet (Bhimphedi - Barcelona), està posant totes les seves energies en tirar endavant aquesta nova etapa del programa, que es centrarà en la transferència de coneixements assolits durant l'execució dels prototips, als habitatges barri de Supping, entre ells, aquesta primera casa del Niranjan.
Un dels temes en els quals s'està treballant, és en acabar d'assimilar els prototips dissenyats per l'equip Awasuka, a la normativa de construcció Nepali (el seu codi tècnic). Per exemple, s'està treballant en la substitució de les escaletes de fusta per unes de formigó. Així, el programa comptarà amb una col·lecció de prototips de diferents materials i mides entre els quals els beneficiaris podran anar elegint diferents opcions.

Emplaçament de la casa del Niranjan






























S____SUPPING

El passat diumenge ja vàrem començar a fer el forat per la fonamentació de la casa del Niranjan. El cap d'obra, amb la col·laboració dels voluntaris d'Awasuka, serà el propi beneficiari (el Niranjan), que va actuar ja com a mistri durant la construcció dels prototips. A més, un fort equip de treball ens acompanyarà. Aquests dies, amb l'objectiu d'avançar el màxim abans de l'arribada del monsó, el ritme de treball ha sigut intens i constant.



Cimentació de la casa del Niranjan







Emplaçament d'un altre dels beneficiaris





















































DM____DHUNGA- MATO

El prototip de la vora del riu avança a un ritme constant, aproximant-se a la finalització de les obres. Amb el handicap dels pocs treballadors amb els quals contem ara, degut que molts han pujat ja a Supping per començar amb la segona etapa del programa. Malgrat això, aquesta setmana es va acabar la solera de la planta baixa i tot el plaster dels lavabos. A part, vam contractar a treballadors esporàdics per poder moure l'estructura del dipòsit d'aigua i preparar millor la seva cimentació.

Darrers acabats de la solera





Plaster dels lavabos






Obres refent els forats del dipòsit d'aigua.


































WS____WORK SHOP 

Hem complementat les hores a l'obra amb hores al workshop per tal que s'avancin paral·lelament els treballs de fusteria, i tenir acabades les portes dels lavabos l'abans possible per així poder posar el pestell i no preocupar-nos de què l'interior d'aquests es faci malbé.

Construcció de les portes al work-shop
















B____BHIMPHEDI/BALMANDIR

Xocolatada com a Casa! Com cada dissabte, l'orfenat de Balmandir aprofita el dia de festa per fer activitats de cuina i treballs manuals amb els nens. Aquest cap de setmana, a més, hem celebrat els aniversaris de la Purnima i la Binita.
L'Àngel, un dels voluntaris d'Awasuka, va portar xocolata en pols a Nepal, per un dia fer una xocolatada amb els nens, juntament amb els altres voluntaris. Es varen aprofitar els aniversaris per fer aquesta xocolatada. A més, amb el taller de cuina, es va proposar fer creps a l'estil més francès per acompanyar aquest "manjar" exportat d'Espanya.

La Purnima menjant els creps amb xocolata i arròs. 























A____ACTUALITAT

Bones notícies! Aquesta setmana ha tornat al poble el Namraj, un dels companys de feina dels prototips, que es va lesionar fa unes setmanes. Després d'un mes i mig de baixa, s'ha recuperat finalment. Aquesta nova incorporació ha donat molta energia a l'equip de Bhimphedi, ja que han pogut recuperar l'ajuda del seu company.

El Namraj recuperat a l'obra











































Marc&Victoria&Angel