5.6.17

PROGRAMA AWASUKA: Setmana del 5 menys 3






























Aquesta setmana, donat el gruix de feina que es ens venia pel prototip de Dhunga Mato, els voluntaris d’Awasuka van organitzar juntament amb Niranjan un working plan de la setmana.
Les tasques que se’ns presentaven per la setmana eren:
- Col·locar l’estructura de acer del diposit d’aigua.
- Començar i finalitzar la solera de la planta baixa del prototip.
- Posar les dos plaques turques i acabar el sanejament de les letrines.
- Començar els treballs de carpiteries dels rafters.
Aquests treballs, es van pensar prevenint de que a partir del dilluns tindriem 5 treballadors en plantilla, però a últim moment varem tenir tres absències.
Això va modificar molt els temps de treballs ja que moltes tasques, com la col·locació del diposit d’aigua no eren possible sino disposaven d’un mínim de mà d’obra.

S____SUPPING
El passat Diumenge donada les eleccions estatals, va ser un diumenge festius, i els voluntaris varen aprofitar per acompanyar a Surendra, Director del Orfanat, a votar a l’escola de Supping, ja que es resident d’aquest Ward. 

Pujada a l’escola de Supping amb altres voluntaris de Balmandir






























Aquesta excurssió, va ser aprofitada pels voluntaris d’Awasuka per detallar una mica més el replanteig de les primeres cases que es començaran a Supping. Les primeres dues cases que estan més disposades a começar lo abanç possible són la del Nirajan i Devraj.


Emplaçament de la casa del beneficiari Niranjan Pudasainee










DM____DHUNGA- MATO
Les obres del prototip, mai han parat. Donat la manca de operaris per poder abarcar tots els treballs previstos. Aquesta setmana hem posa els dos mistris treballant amb solera de formigo prioritzant aquesta tasca per sobre de les atres de la obra.

Col·locació del paviment ciclopi














Col·locació del formigó armat













CB____CONCRETE BLOCK 
La santa maia ja esta instal·lada! Després dels últims preparatius de la semana pasada, el passat dimarts ja es va instal·lar a la casa social de sistema confinat, deixant el tempory shelten en el que vivia amb les seves dos filles com a la nova cuina de la seva vivenda.

Santamaya a la seva nova casa amb les seves dos filles i tres nenes de Balmandir
























B____BHIMPHEDI/BALMANDIR 
El passat dijous ens va deixar deixar el català més veterà de Bhimphedi. Dani Roig junt amb la seva esposa Manisha, han hagut de viatjar a Espanya de forma indefinida per motius familiars. 
Aquesta marcha a conmogut a tot el col·lectiu de Balmandir i els mateixos voluntaris, ja que en Dani, era un pal de paller per molts dels projectes de Bhimphedi. La seva despedida es va celebrar amb un ball fet pels nens de Balmandir amb cançons de pastissos.

Comiat del Dani amb Josep, Vanesa, Pau, Dani, Manishai Victoria
















A____ACTUALITAT

Escola electoral Supping, en construcció






















Aquest diumenge van haver les eleccions estatals per la tria del primer ministre del pais. Aquesta festa de la democracia, es va produïr als himalayas de Nepal, es a dir als pobles de montanya. Una particularitat de les eleccions d’aquest país, es que a diferencia d’occident, el procéss de eleccions es fan en dos tandes amb una diferencia d’un més entre les votacions dels pobles de montanya i dels pobles de peu de montanya. Dada que ens van sorprendre quan els hi van preguntar al director de Balmandir.