31.8.17

BIBLIOTECA AL C.E.M. MLOMP: reforcem els travessers!































Holi! 

Després d’un cap de setmana a la costa hem tornat a Mlomp amb les piles carregades per a l’última empenta per acabar la biblioteca. I és que si, ja queda molt poquet per acabar-la tot i que quan mirem el calendari ens estressem una mica ja que només queden 3 SETMANES!!!!! I per afegir més emoció a la recta final, com que plou cada dia, cada dia els homes de Mlomp han d’anar a cultivar. Això vol dir que no hi ha massa gent que pugui treballar amb nosaltres per acabar les obres. Però que no cunda el pánico. Gràcies a la bona organització (amb la Maria i les seves llistes, jeje) ho estem aconseguint i poc a poc anem tancant temes. 

Abans de marxar a Abéne, ens vam adonar que un dels travessers de la coberta de la biblioteca no estava en bones condicions i que per tant era necessari canviar-lo, així que de tornada a Mlomp vam parar a Bignona per a comprar fusta. I com que a Mlomp ja no queden fusters que no estiguin cultivant, hem hagut d’anar a Thionk Essyl a buscar-ne. En Lamine i l’Apolo ens ajudaran amb el travesser, i l’Ousmane s’encarregarà de la taula – estanteria. I com que ja no hi ha més fusters (ni més diners per a pagar la mà d’obra) nosaltres farem de fusteres i amb l’ajuda d’en Dieme, un amic d’Abene, ens encarregarem del tancament del mur. Total, que aquesta setmana la biblioteca s’ha transformat en un atelier de fusters. 

La Maria finalment ha pogut fer el que portava molt de temps esperant: plantar les plantes a l’impluvium! Després de netejar-lo ja que amb la feina del carreau cassé va quedar ple de ciment, vam col·locar la terra i després les plantes. Ha quedat tres jolie! 

I per a completar bé el “combo africano”, després de les malalties diverses, mossegades de gos, ferides infectades i insolacions, van arribar els polls. Si, hem tingut polls. Per sort, la Sadio es va armar de paciència i un a un va aconseguir exterminar-los dels nostres cabells mentre totes les dones del barri observaven molt divertides. 

Fins aviat! A bientôt! Bakayom!

Maria i Ari Sambou

Dieme i Maria treballant i la biblioteca com a atelier























En Bouba i en Modu ajuden al Lamine i a l'Apolo a reforçar el travesser
EN Modu, en Bouba i la Maria fent coquillage
L'impluvium ja té plantes!
La Sadio li treu els polls a l'Ari