6.2.18

BIBLIOTECA, AULARI I MÒDUL DE COOPERANTS A NDANGANE: La nostra 'Senegalització' avança a bon ritme, com l'obra!
























Yonkayooo família!

Un cop passada la ‘morriña’ de viure les festes lluny de casa, us escrivim per informar-vos que l’obra avança a bon ritme, com també ho fa la nostra “senegalització”, com diu l’El Hadj.

Entre finals de la setmana passada i principis d’aquesta hem progressat considerablement en el tall de bigues i pilars, així com en la preparació de la geometria de les diverses unions; l’Ibnou i el seu equip treballen de forma finíssima i, si bé no seran mai gaire coneguts per la seva puntualitat, sí que és cert que, un cop s’hi posen, ho donen tot!

Aquests darrers dies han estat bastant frenètics i, a part de l’estructura de la coberta, hem aprofitat per col·locar les làmpades a la biblioteca (il·luminada de nit queda preciosa!), posar un dipòsit i bomba al mòdul de cooperants per a tenir aigua durant el dia (guanyarem en comoditat però se’ns farà un pèl estranya aquesta europeïtzació…), solucionar algun petit problema amb la fossa sèptica… I anar a Mbour i Joal a fer les compres necessàries per continuar!

Pel que fa a la vida a Senegal, després de passar la nit de Nadal convidats a sopar a La Maroise (gentilesa d’en Babou; -quin àpat!-), vam aprofitar el cap d’any per fer una escapadeta a… La Casamance! Sí, encara que sembli impossible, ens vam animar a creuar el país (Gàmbia inclosa) amb els mitjans de transport habituals aquí (set-place, minibusos, taxis compartits, ferri…) i passar un parell de dies – més dos dies i mig de trajecte, però no ho digueu a ningú- a Abéné, un poblet paradisíac on vàrem festejar l’any que comença a ritme de ‘djembé’ i fogueres a la platja.

A la tornada a Ndangane la rebuda va ser immillorable, amb visites del nostre amic Bour, dinars esplèndids a càrrec de l’Adji, tes amb el professor de ‘djembé’ (amb qui vàrem passar una nit musical tot combinant percussió i corda), i un seguit d’activitats socials d’allò més diverses.

En resum, tant l’obra com nosaltres ‘marchons’ molt rebé, i estem molt il·lusionats i expectants (com la majoria de gent al poble) amb els dies clau que vindran pel que fa a pujar la coberta.

Fins la propera!