11.2.18

BIBLIOTECA, AULARI I MÒDUL DE COOPERANTS A NDANGANE: A Ndangane ens hi sentim com a casa!






























Baldoo / Bedejaam / Amminé? / Oomén / Yamsom? / Yamrecke!

Sí, encara que semblés impossible d'entrada, ja comencem a interioritzar la ‘retahíla’ de salutacions senegaleses (en serer, és clar!). I és que ja duem a Ndangane més d'un mes i mig i, francament, podem dir que ens hi sentim a casa. 

Superats definitivament l'arròs a totes hores i la nul·la seriositat africanes a l'hora de fer plans (hem de dir que fins i tot li tenim cert ‘carinyo’ a ambdues coses), la vida al poble ens ha acabat d'embolcallar amb el seu ritme tranquil. Una de les principals culpables d'aquest bon rotllo és la Rocky, mare de l'El Hadj i persona amb qui ens encantem prenent el té i jugant amb la seva néta Hadi. Les tardes i algun que altre matí de festiu van caient poc a poc al ritme hipnòtic i agradable de la vida contemplativa, i nosaltres, en un inici europeus estressats i estressants, ens hi hem adaptat feliçment.

A l'obra hem superat un dels obstacles més difícils: l'execució de la coberta. Un cop preparades totes les peces de l'estructura principal, vàrem procedir a pujar-les sobre els murs. Després, s'hi van col·locar les corretges i el zenc (que ens van donar més d'un mal de cap), tot deixant l'edifici de la ‘daara’ i el porxo coberts. Estem molt contents del resultat! 

Ara, en Ngor (el paller) ja prepara els tirabuixons de palla per a començar a col·locar-los la setmana que ve, mentre l'equip de l'Ibnou continua treballant en la col·locació de portes i finestres.

Així doncs, podem dir que hem entrat ja pràcticament en la fase d'acabats, dels petits detalls com li agrada dir a l'Ibnou (i què poc que li agrada fer-los!). La gent del poble veu els resultats i demana, expectant, quan estarà tot preparat per a començar-ho a utilitzar. També nosaltres estem expectants i desitjosos de viure el moment de col·locar el mobiliari i els llibres, i de que la Nabú, que està fent un curs de formació en classificació de material bibliogràfic a Palmarin, pugui començar a treballar com a bibliotecària del poble. Serà el moment més esperat, en què els habitants de Ndangane començaran a fer girar per sí sols la roda d'aquest projecte que tant els il·lusiona.

Nosaltres us seguirem informant família. Fins la propera!

Carol i Guillem
L'estructura és ben forta: capaç de suportar la Carol, en Guillem i sis sacs de ciment!

Ibnou Sarr, un home seriós

Els treballadors acaben de col·locar el zenc del porxo, sota la supervisió de l'Ibnou