26.3.18

PROGRAMA AWASUKA: Colors i energia amb l’esperada arribada de la primavera

Namasté sati!

La primavera ja esta arribant a Bhimphedi, el fred nocturn de quan vam arribar ja esta cessant i ja ens anem acomiadant de les jaquetes. Ara el camí diari a Supping el fem en companyia de papallones de tots colors!

El fruit segueix creixent conjuntament amb les ganes dels beneficiaris, una mica més impacients ja, sobretot els de les cases de bloc que s’hauran d’esperar encara una mica fins a que tinguem els blocs. 

TALO SUPPING 

La casa d’en Hareram ( Dos espais de Bloc ) també va avançant. Aquesta setmana ha realitzat la solera, igual que a la resta de cases de Bloc.






















MATLO SUPPING 

A la casa de del Ghana Nath ( Social d’un espai de Dhunga Mato ) hem iniciat la segona fase seguint el mateix procés que vam realitzar anteriorment amb la casa d’Aku Prasad. ( Dos espais de Dhunga Mato ) 

Primer el replanteig del mur, col·locant les portes al seu lloc i les primeres pedres de les cantonades. (A i B) 
Seguidament l’aixecament dels primers 80 centímetres de mur a mesura que s’omplen de ciment els voltants dels RODS VERTICALS.
Finalment la realització de la BANDA DE REFORÇ ANTI-SÍSMIC HORITZONTAL ( rods i morter ) que recorre tot el perímetre del mur, la SILL BEAM. (C i D)
Arnau i Irene iniciant el replanteig del mur amb la col·locació de les portes






































Col·locació de les padres de la cantonada per al replanteig inicial del muro






































Mur de dhunga mato amb els 8cm acabats i els rods de la SILL BEAM 

Moment de la cimentación de la SILL BEAM, amb els rods i l'encofrat ben col·locats
































































A casa en Niranjan ( Quatre espais amb passadís de Bloc ) també hem començat amb la tercera fase! A diferencia de les altres cases de bloc, ell ha decidit comprar els seus propis blocs per poder començar la casa aquesta setmana. Així doncs ha començat amb la col·locació de les portes i el re-ajust dels blocs i la mesura de les juntes de morter per a que tot encaixi perfectament, ja que el trasllat dels plànols a l’obra mai és exacte. (E) 

Pel que fa la gestió dels altres blocs, ja hem trobat una fàbrica de blocs a Hetauda en la que ens faran els blocs de la proporció 1:1’5:3 que ens demana el govern. La setmana que ve anirem a fer una proba amb ells i si tot surt bé encarregarem tots els blocs de les cases d’en Hareram, Chanumati i Devraj.
Estat actual la casa d'en Niranjan, amb la primera fijada de blocs casi acabada


























BHIMPHEDI HOLI DAY 

Poc a poc ens anem habituant al ritme de vida d’aquí Nepal, on sempre hi ha lloc per un o dos dies festius amb quelcom a celebrar. 
Aquesta setmana hem celebrat el dia del Holi, un popular festival Hindú que celebra l’inici de la primavera, també conegut com la festa dels colors o de l’amor. Aquell dia tot Bhimphedi es va pintar de colors i els voluntaris vam gaudir d’una bona guerra d’aigua i pols de colors amb els nens de Balmandir. (F i G)
(F)

(G)



















































Fins aviat amics! 

Records de calor i colors a allà on sigueu. 

IAIA